Sprijin pentru organizațiile de tineret: Primăria Chișinău demarează Programul de Granturi pentru proiecte și programe

Municipalitatea a dat start Programului municipal de granturi pentru organizațiile de tineret din municipiul Chișinău. Este pentru al cincilea an consecutiv când Primăria Capitalei pune în practică această...

Municipalitatea a dat start Programului municipal de granturi pentru organizațiile de tineret din municipiul Chișinău. Este pentru al cincilea an consecutiv când Primăria Capitalei pune în practică această inițiativă menită să sprijine financiar organizațiile de tineret în realizarea proiectelor și programelor.

„În acest an vom finanţa proiecte la fel de interesante în așa domenii precum voluntariat și servicii pentru tineri, incluziunea tinerilor cu oportunități reduse, oportunități economice pentru tineri, angajarea în câmpul muncii, promovarea unui mod sănătos de viață, dezvoltarea personală a tinerilor și deprinderi de viață. Proiectele vor fi realizate pe o durată de maximum 7 luni, din data semnării contractului de finanțare”, a declarat primarul Capitalei în cadrul evenimentului de lansarea a noii ediții a programului.

Conform programului din acest an, până în 19 martie vor fi depuse dosarele pentru proiecte, așa încât după o evaluare, în data de 1 aprilie să fie publicate rezultatele. Ulterior, vor fi încheiate contractele de finanțare, după care perioada mai – noiembrie să fie dedicată realizării propriu-zise a proiectelor.

”Deja avem 20 de organizații interesate să aplice la Programul municipal de granturi și asta mă bucură”, a mai adăugat Ion Ceban.

Primăria Capitalei precizează că proiectele pot fi depuse până la data de 19 martie în format electronic la adresa: [email protected]. Pentru mai multe detalii, organizatorii pot fi contactați la telefonul 022 923 555 sau adresa electronică: [email protected].

„Municipalitatea va susține în continuare tinerii activi, implicați, care vor să contribuie la dezvoltarea capitalei. Amintesc că, Primăria Chișinău, în data de 25 martie, lansează apelul de selecție a rezidenților care vor să dezvolte o afacere. Tot pe 25 martie vom lansa și apelul de colectare a proiectelor investiționale în cadrul Programului Start Up pentru tineri și migranți”, a reamintit Ion Ceban.

In this article