SPPS a încălcat legea, atunci când a folosit numere false, pentru escorta Maiei Sandu

Subdiviziunile Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu dețin competența de a confecționa și a folosi acte, care codifică mijloacele de transport în cadrul efectuării măsurilor...

Subdiviziunile Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) nu dețin competența de a confecționa și a folosi acte, care codifică mijloacele de transport în cadrul efectuării măsurilor speciale de investigații, ne-a răspuns în mod oficial Inspectoratul Național de Investigații (răspunsul este publicat mai jos), după ce am publicat articolul ”Serviciul de Protecție și Pază de Stat utilizează numere de înmatriculare FALSE, inclusiv pentru a fila oponenții politici ai Președintelui Maia Sandu”.

Potrivit ofițerilor de investigații, măsurile speciale de investigații pot fi efectuate doar cu autorizarea procurorului și conducătorului subdiviziunii specializate. Prin urmare, nici președintele Republicii Moldova nu este autorizat să permită SPPS-lui efectuarea măsurilor speciale de investigație.

Amintim că președintele Maia Sandu a fost însoțită, miercuri, 2 iunie curent, la Căușeni, de peste 20 de ofițeri din Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS). Reporterul nostru a documentat faptul că din partea SPPS s-au deplasat în acest raion puțin peste 10 automobile, o parte dintre care folosesc numere de înmatriculare inexistente, adică, false.

Am făcut poze la mașinile în care au venit reprezentanții SPPS și am apelat la sursele noastre, pentru a verifica numerele de înmatriculare, ca să depistăm că cel puțin 7 dintre acestea utilizează numere de înmatriculare FALSE.

Potrivit surselor noastre din cadrul SPPS, la indicația președintelui Maia Sandu, respectiv, a conducerii instituției, ofițerii operativi ai SPPS filează și mai mulți politicieni. În scopul acesta sunt folosite mașinile la care sunt schimbate de 2-3 ori pe săptămână numerele de înmatriculare, utilizând numere inexistente.

În imagine aveți prezentate cele 7 automobile, care utilizează numere inexistente în baza de date:

Automobil Volkswagen CON 584:

Skoda DUX 645:

Chevrolet CNS 439:

Volkswagen KAZ 498:

Skoda XOK 426:

Dacia Duster CPF 935:

Dacia Duster – ELB 649:

Potrivit legii, de numere inexistente pot beneficia doar ofițerii operativi ai altor instituții de forță, implicați în acțiuni de filare a grupărilor criminale.

Raspuns INI by Telegraph Moldova

In this article