Sportivi de performanță, vizați într-un dosar administrat de PCCOCS

Canotori, atleți, luptători, fotbaliști, în total zeci de persoane, au fost de-a lungul anilor angajate în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a...

Canotori, atleți, luptători, fotbaliști, în total zeci de persoane, au fost de-a lungul anilor angajate în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău pentru a reprezenta instituția la diverse competiții sportive, transmite breakingnews.md cu referire la Tv8.md. 

Aceasta pare să fi fost o formă camuflată de susținere financiară a sportivilor care au dus faima R. Moldova peste hotare. Dar modul în care a ales să o facă autoritățile i-a băgat în ilegalitate.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită în noiembrie 2019 de către Serviciul protecție internă şi anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne și vizează fapte comise în perioada anilor 2017-2019.

Ulterior, dosarul a fost preluat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Potrivit informațiilor prezentate de procurori, la solicitarea Cutiei Negre, mai mulți sportivi au fost angajați în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră de la Aeroportul Internațional Chișinău cu o singură condiție – să reprezinte subdiviziunea la diverse competiții sportive.

Deși figurau în acte că și-au îndeplinit orele de muncă, unii sportivi  se aflau în afara țării sau erau concomitent angajați în sectorul privat, dar primeau salarii la stat.

Procurorii au stabilit un prejudiciu de peste 750 de mii de lei, oferiți neîntemeiat sportivilor ca salarii și premii.

 

In this article