Speluncă de droguri deconspirată de polițiștii capitalei

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 43 ani, riscă să fie cercetat penal pentru consum de droguri, organizarea și întreţinerea unei spelunci pentru consumul drogurilor. Polițiștii de...

Un locuitor al capitalei, în vârstă de 43 ani, riscă să fie cercetat penal pentru consum de droguri, organizarea și întreţinerea unei spelunci pentru consumul drogurilor.

Polițiștii de la  Buiucani au intrat în posesia unei informații precum că, într-un apartament, un bărbat ar fi  organizat o speluncă, unde vin diverse persoane și consumă droguri.

Fiind efectuată cercetarea la fața locului, polițiștii au depistat mai multe aparate confecționate artizanal destinate consumului de droguri, masă vegetală uscată de culoare gălbuie cu miros specific, seringi și pastile.

Suspectul a fost dus la inspectoratul de poliție pentru documentare și stabilirea circumstanțelor. Totodată acesta a fost supus expertizei, fiindu-i prelevate probe biologice.

Bărbatul nu este la prima abatere fiind cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

Valoarea drogurilor ridicate a fost estimată la suma de 50 000 de  lei.

Probele depistate au fost ridicate, sigilate şi expediate Centrului criminalistic şi expertize-judiciare al IGP, pentru a fi efectuate expertizele specializate.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru ,,Circulația ilegală a drogurilor etnobotanicelor sau analogilor acestora fără scop de înstrăinare”.

Conform legislaţiei penale în vigoare suspectul riscă să fie sancţionat cu amendă în mărime de până la 35 000 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 150 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an.

Totodată polițiștii întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate.

In this article