SONDAJ// Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ

PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Datele sunt prezentate în sondajul sociologic prezentat de Compania de cercetare și...

PSRM ar obține cele mai multe mandate în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare. Datele sunt prezentate în sondajul sociologic prezentat de Compania de cercetare și consultanța politică Intellect Group în colaborare cu Asociația obștească ”Spero”.

Conform rezultatelor cercetării, în eventualitatea unui scrutin parlamentar duminica viitoare, cinci partide acced în forul legislativ al țării, iar cele mai multe voturi sunt acordate Partidului Socialiștilor. Astfel, pentru PSRM ar vota 39,9% din cetățenii care și-au formulat opțiunea electorală.

PAS ar obține 24,5% din sufragii, Partidul Șor – 11,9%, Partidul Nostru – 9,9% din voturi și PPDA – 5,3%.

Astfel, socialiștii ar avea cele mai multe mandate în Parlament – 44, PAS – 27 de deputați, PP ”Șor” – 13, Partidul Nostru -11 mandate și PPDA – 6 mandate.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 02 octombrie – 09 octombrie, pe un eșantion de 1453 de persoane cu drept de vot și o marjă de eroare de 2,7%.

In this article