Sondaj realizat la comanda Academiei Române: Ion Ceban și Igor Dodon au depășit-o pe Maia Sandu la capitolul credibilitate

Edilul Capitalei Ion Ceban și ex-președintele țării, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare credibilitate din partea cetățenilor, iar șefa statului, Maia Sandu, s-a clasat pe locul...

Edilul Capitalei Ion Ceban și ex-președintele țării, Igor Dodon, se bucură de cea mai mare credibilitate din partea cetățenilor, iar șefa statului, Maia Sandu, s-a clasat pe locul trei. Sunt datele sondajului național realizat de CBS-AXA la comanda IDIS Viitorul și ISPRI ”Ion Brătianu” din România.

Potrivit studiului, pe primul loc se află primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, în care au încredere 44 la sută dintre cetățeni. Cifra este într-o creștere considerabilă față de iunie 2021, când doar 26 la sută dintre respondenți au declarat că au încredere față de acest politician.

Pe locul doi s-a clasat ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în care au încredere 38,4 dintre cetățeni. Și Igor Dodon se bucură de o susținere mai mare a cetățenilor, față de situația din iunie 2021, când 28% dintre respondenți au declarat că au încredere în el.

Președintele țării Maia Sandu s-a prăbușit în sondaje și a obținut doar 37,6%, cu peste 11 puncte procentuale mai puțin decât în iunie.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 ianuarie – 5 februarie 2022 pe un eșantion de 1134 de persoane cu vârstă de 18 ani şi mai mult. Marja de eroare este de 3%.

In this article