SONDAJ// Populația țării apreciază pozitiv compensațiile oferite pentru căldură

Populația țării apreciază pozitiv compensațiile oferite pentru căldură. Un sondaj sociologic realizat de Intellect Group la mijlocul lunii februarie 2023 a arătat că cetățenii Republicii Moldova au o...

Populația țării apreciază pozitiv compensațiile oferite pentru căldură.

Un sondaj sociologic realizat de Intellect Group la mijlocul lunii februarie 2023 a arătat că cetățenii Republicii Moldova au o apreciere în general pozitivă față de compensațiile oferite de autorități pentru încălzire în perioada rece a anului. Evaluând aceste măsuri guvernamentale pe o scară de 10 puncte, respondenții au acordat un scor mediu de 7,7.

Mai mult de 40% dintre respondenți au fost de acord cu afirmația potrivit căreia compensațiile oferite au fost un ajutor real pentru familiile lor.

În același timp, o proporție semnificativă de locuitori consideră că autoritățile sunt obligate să compenseze creșterea cu 100% a tarifelor pentru resursele energetice (49,7%).

Și aproape jumătate dintre cetățenii țării (48,5%) consideră că nu ar fi fost nevoie de compensații dacă conducerea țării ar fi reușit să ajungă la timp la un acord cu Federația Rusă privind tarifele avantajoase.

Datele au fost obținute în urma unui sondaj sociologic realizat la nivel național la mijlocul lunii februarie 2023.

 

In this article