SONDAJ: Numărul optimiștilor scade considerabil pe fundalul creșterii puternice a numărului de pesimiști

Scade numărul moldovenilor, care sunt de părerea că peste un an vor trăi mai bine. Potrivit Barometrului socio-politic realizat de IMAS, în ultimele trei luni, numărul pesimiștilor a...

Scade numărul moldovenilor, care sunt de părerea că peste un an vor trăi mai bine. Potrivit Barometrului socio-politic realizat de IMAS, în ultimele trei luni, numărul pesimiștilor a crescut considerabil, iar echipa celor optimiști a înregistrat o scădere bruscă. 

Participanții la sondaj au fost întrebați cum cred că vor trăi peste un an. Dacă la începutul acestui an, 44 la sută dintre respondenți au fost optimiști, deja în martie ponderea acestora a scăzut până la 35%. Pe de altă parte, a crescut numărul moldovenilor care sunt pesimiști și nu mai cred că peste un an vor trăi mai bine. Astfel, în ianuarie 15% dintre cetățeni s-au declarat pesimiști, iar în martie – 25%.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-23 martie, la comanda Public Media. La sondaj au participat 1115 de respondenți, marja de eroare fiind de 3%.

In this article