SONDAJ // Marina Tauber îi întrece la capitolul încredere pe premierul Natalia Gavrilița și pe președintele Parlamentului, Igor Grosu

Prim-ministrul Natalia Gavriliță și președintele legislativului, Igor Grosu, sunt printre politicienii care au parte de cea mai puțină încredere din partea populației, fiind întrecuți la acest capitol inclusiv...

Prim-ministrul Natalia Gavriliță și președintele legislativului, Igor Grosu, sunt printre politicienii care au parte de cea mai puțină încredere din partea populației, fiind întrecuți la acest capitol inclusiv de vicepreședintele Partidul „ȘOR”, deputatul Marina Tauber.

De ce mai mare încredere printre moldoveni se bucură Maia Sandu, cu 24,2 la sută, urmată de Igor Dodon, cu 13,2, Ilan Șor, cu 7,5, Ion Ceban, cu 2,7 la sută și Marina Tauber, în care au încredere 1,5 la sută dintre moldoveni.

Primele persoane în stat, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și premierul Natalia Gavriliță sunt la coada clasamentului. În ei au încredere 0,7 la sută dintre respondenți.

Sondajul arată că PAS ar acumula în jur de 43 mandate, PSRM 33 de mandate, iar Partidul „ȘOR” în jur de 19 mandate de deputat. Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 999 persoane, iar distribuția mandatelor a fost luată în considerație în baza rezultatelor naționale, fără diasporă și Transnistria.

In this article