SONDAJ // Limbi vorbite în Moldova: Intellect Group dezvăluie rezultatele privind identitățile lingvistice

Sondajul recent realizat de Intellect Group aduce în prim-plan diversitatea lingvistică și identitară din Republica Moldova. Rezultatele, bazate pe răspunsurile deschise ale participanților, arată o gamă variată de...

Sondajul recent realizat de Intellect Group aduce în prim-plan diversitatea lingvistică și identitară din Republica Moldova. Rezultatele, bazate pe răspunsurile deschise ale participanților, arată o gamă variată de identificări lingvistice în țară.

Sondajul Intellect Group  privind limbile vorbite în Republica Moldova scoate în evidență diversitatea lingvistică și identitară a țării. Rezultatele, reflectând răspunsurile deschise ale respondenților, arată o pluralitate de identificări lingvistice.

În întreaga țară, limba moldovenească și limba rusă sunt predominante, cu un procent semnificativ al celor care se identifică vorbind româna. Majoritatea vorbesc două sau mai multe limbi.

În Chișinău, limba română este mai des menționată, urmată de rusa și moldoveneasca, în timp ce în Bălți predomină limba rusă, cu o prezență notabilă a limbii moldovenești.

În Găgăuzia, limba rusă și găgăuza sunt cele mai vorbite, cu o minoritate vorbind bulgara. Aceste diferențe subliniază complexitatea peisajului lingvistic din Moldova și nevoia de politici lingvistice care să reflecte această diversitate.

In this article