Sondaj IMAS: Crește intenția de vot pentru PSRM în cazul unor alegeri parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, cinci partide ar accede în Parlament. Cel puțin asta arată datele ultimului Barometru socio-politic, realizat de compania IMAS. Astfel,...

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, cinci partide ar accede în Parlament. Cel puțin asta arată datele ultimului Barometru socio-politic, realizat de compania IMAS.

Astfel, din numărul de respondenți deciși, pentru PSRM și-ar da votul 42,1%, cifra este cu aproape 4 puncte procentuale mai mare, decât în decembrie 2019.

Pentru PAS ar vota 27,9% din cei deciși, în comparație cu 27 la sută, câți erau acum două luni. PDM este într-o descreștere semnificativă, dacă în decembrie pentru formațiunea condusă de Pavel Filip ar vota 13,5%, acum cifra a scăzut până la 9,3%.

Pentru partidul Șor și-ar da votul 6%, în comparație cu 5%, cât era în decembrie, iar PCRM ar acumula 5,4%, cu 0,6 puncte procentuale mai puțin decât acum două luni.

Sondajul, la care au participat 1109 persoane, a fost realizat în perioda 7-19 februarie. Marja de eroare este de trei la sută. Numărul celor deciși este de 963

In this article