Sondaj: Cum apreciază moldovenii ultimile evenimente politice care s-au desfășurat în țară

Dacă ponderea negativă pe problema reformei teritoriale, redenumirea limbii moldovenești și mitingul din 21 mai primează ușor asupra aprecierilor pozitive, atunci pe problemele majorării salariilor miniștrilor și redenumirea...

Dacă ponderea negativă pe problema reformei teritoriale, redenumirea limbii moldovenești și mitingul din 21 mai primează ușor asupra aprecierilor pozitive, atunci pe problemele majorării salariilor miniștrilor și redenumirea Zilei Victoriei, marea majoritate dintre respondenți se opun ferm. Acestea sunt rezultatele celui mai recent sondaj realizat de Intellect Group.

Acest lucru indică faptul că există oponenți ai acestor măsuri atât în rândul electoratului de opoziție, cât și în rândul susținătorilor autorităților.

Perseverența în materie de creștere a salariilor angajaților guvernamentali, redenumirea zilei victoriei, Guvernul contravine părerii marii majorități a cetățenilor.

Singurul eveniment în care evaluarea pozitivă este mai mare decât cea negativă este evaluarea Summit-ului Internațional al Comunității Politice Europene. Aparent, un fundal informațional vizibil, inclusiv internațional, buna desfășurare a evenimentului și absența negativului vizibil, au lăsat o impresie în general pozitivă în societate.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-19 iunie 2023. Numărul total de respondenți este de 1056 de persoane cu drept de vot. Sondajul a fost realizat în 83 de localități din 18 raioane, 6 municipii și autonomia Găgăuză.

In this article