Soluția Maiei Sandu pentru o viață mai bună a moldovenilor: scoatem gardul de la Președinție

Cea mai tare declarație a Maiei Sandu s-a produs ieri. Dacă vine la președinție, Maia Sandu va distruge gardul Palatului prezidențial!  Probabil, Maia a învățat la Harvard, ori...

Cea mai tare declarație a Maiei Sandu s-a produs ieri. Dacă vine la președinție, Maia Sandu va distruge gardul Palatului prezidențial!  Probabil, Maia a învățat la Harvard, ori o fi citit pe undeva, că lupta cu vechiul regim începe de la simboluri. Grilajul din fier forjat, care îngrădește edificiul reparat de firma turcească  “Sonbay”, reprezintă în închipuirea Maiei oastea neagră cu sulițe ascuțite a regimului. Dacă atârnăm de gard și negura amintirilor despre robia mahomedană de acum câteva veacuri, obținem un simbol al dușmanului de toată frumusețea. Rămâne să ne inarmam cu harțagul unui copil, care dă cu bățul de pământ  în locul unde s-a împiedicat și a căzut.  

Pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, candidata forțelor de dreapta moldovenești și a celor internaționale globaliste devine tot mai zăpăcită și nervoasă. O eventuală pierdere ar însemna pentru actualul președinte Igor Dodon un pas înapoi, pentru a-și reorganiza activitatea de politician în sânul PSRM, care are cea mai mare fracțiune parlamentară cu largi posibilități de manevră. Pentru Maia Sandu pierderea este egală cu  moartea politică. Nici centrul de influiență occidental, care i-a marcat și însuflețit cariera nu va fi în stare s-o resusciteze după o a doua înfrângere în alegerile prezidențiale. Din această cauză ștabii Maiei au trecut de la acțiunile de ignorare a realității la desene animate.

Scenariul ultimului film de ficțiune lansat de Maia îl are ca protagonist pe Veaceslav Platon, cel care a fost eliberat din detenție acum câteva luni, pe motiv că justiția lui Plahotniuc i-a  fabricat un dosar din cale afară de prost privind participarea la furtul miliardului. Platon se află acum într-o situație delicată și ambiguă. Pe de o parte, este amenințat de un nou dosar, legat de “Laundromat”, pe de alta, – e protejat de prezumția nevinovăției și de Procuratura generală care îi încearcă acum abilitățile în scopul developării schemelor furtului miliardului. Tocmai de vulnerabilitatea lui Platon s-a folosit Maia, când l-a acuzat recent de pregătirea furtului unui alt miliard în complicitate, desigur, cu actualul președinte. Fără nici o dovadă!

Se zice că învingătorii sunt în afara oricăror bănuieli. Pe o astfel de prezumție contează, probabil, Maia Sandu, când fabuleaza. Comportamentul ei în fața camerelor de luat vederi devine tot mai caraghios atunci, când indiferent de întrebările care i se adresează, ea repetă insistent, uitându-se în gol, mantra corupției. Toți, dar absolut  toți care au în fața ei, ori a partidului pe care îl conduce, o cât de mică vină, vor fi linșați. Asta se poate citi pe buzele ei învinețite, care continuă să tremure, șopotind , chiar după ce toate cuvintele de amenințare  au fost rostite. Robespierre, părintele adoptiv al ghilotinei, ar fi fost fericit s-o aibă în echipa sa.

 

Sursă: Politics.md                                                                                                                  Autor: Valeriu Reniță

In this article