Soldații ucraineni au luat cu asalt și aruncat în aer o clădire din Torețk folosită de ruși ca post avansat de luptă

În orașul Torețk, regiunea Donețk, forțele ucrainene au aruncat în aer un bloc de locuințe de cinci etaje, care era utilizat de trupele ruse ca post avansat într-o...

În orașul Torețk, regiunea Donețk, forțele ucrainene au aruncat în aer un bloc de locuințe de cinci etaje, care era utilizat de trupele ruse ca post avansat într-o zonă disputată. Operațiunea a fost realizată de soldații Brigăzii Liut, sprijiniți de Batalionul Enea din cadrul Poliției Naționale a Ucrainei, conform publicației ucrainene Militarnyi.

Unitatea ucraineană, deplasată cu două vehicule blindate, a luat cu asalt clădirea, reușind să pătrundă în interior și să monteze explozivi în mai multe puncte strategice. După plasarea încărcăturilor, soldații s-au retras în siguranță și au detonat explozivii, distrugând complet clădirea. Imaginile postate pe rețelele sociale arată momentul în care blocul, situat în centrul orașului Torețk, a colapsat, marcând un punct important în luptele urbane care se desfășoară în această zonă dens populată.

Operațiunea a fost menită să oprească înaintarea trupelor ruse în oraș, blocând astfel un punct strategic folosit de inamici. Conform aceleiași surse, luptele se desfășoară extrem de aproape, la o distanță de aproximativ 200-300 de metri de clădirea distrusă, unde unitățile speciale ale Poliției Naționale controlează o altă structură.

Această acțiune subliniază intensitatea conflictului din Torețk, unde luptele urbane continuă să fie deosebit de violente.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article