Soldații ceceni ai lui Kadîrov au violat doi militari ucraineni din milițiile separatiste pro ruse din Donețk, aliații lor

O plângere adresată șefului republicii separatiste Donețk și apărută pe rețelele sociale din Rusia arată că doi soldați ucraineni din trupele pro ruse au fost victimele unor abuzuri...

O plângere adresată șefului republicii separatiste Donețk și apărută pe rețelele sociale din Rusia arată că doi soldați ucraineni din trupele pro ruse au fost victimele unor abuzuri sexuale din partea militarilor ceceni trimiși de Ramzan Kadîrov să lupte în Ucraina, scrie Meduza.

Un grup de femei identificate drept soții și mame de soldați din autoproclamata RPD a susținut că rudele lor au fost supuse violenței sexuale de către personalul militar din Cecenia.

Asta rezultă din apelul femeilor la șeful DPR, Denis Pușilin, care a fost publicat în dimineața zilei de 27 septembrie pe canalul anonim Telegram Batman DPR. Mai târziu, un activist pentru drepturile omului din Cecenia, Abubakar Iangulbaev, a declarat că autenticitatea reclamației i-a fost confirmată de o sursă din regimentul cecen „Sever”.

Femeile îi comunică lui Pușilin că victimele violenței au fost doi militari ai Corpului 1 Armată al așa-numitei Miliții Populare din RPD, care au fost mobilizați în orașul Dokuceaevsk. Numele acestor soldați nu au fost făcute publice.

În zona așezării Berestovoe, unde armata rusă respinge atacurile batalioanelor ucrainene, a avut loc „un incident fără precedent”, e informat Pușilin.

„Doi militari ai Miliției Populare din RPD, care au fost mobilizați de la Dokuceaevsk și au lucrat în administrația orașului înainte de a fi mobilizați, au fost violați de ceceni în fața colegilor lor. Colegii care voiau să-i protejeze pe băieții noștri au fost amenințați cu arme și au promis că îi vor împușca „ca pe câini”.”, e relatarea femeilor.

Apelul mai spune că „comandamentul militar nu vrea să se confrunte cu subordonații lui Ramzan Kadîrov” și încearcă să mușamalizeze incidentul.

Reclamația este datată 23 septembrie. Pe ultima foaie sunt numele și semnăturile a nouă persoane. Autoritățile din Cecenia și din autoproclamata DPR nu au comentat acest incident.

Formațiunile militare ale autoproclamatei RDP au anunțat capturarea satului Berestovoe, din districtul Bahmut, din regiunea Donețk, în iulie. La mijlocul lunii septembrie, șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, a declarat că soldații forțelor speciale cecene au respins un contraatac al Forțelor Armate ale Ucrainei în zona Berestovoe.

In this article