Șoigu i-a decorat pe piloții avioanelor care au doborât drona americană în Marea Neagră

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a înmânat medalii piloților ruși de Su-27 care au doborât drona americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre. Comunicatul Ministerului rus al Apărării:...

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a înmânat medalii piloților ruși de Su-27 care au doborât drona americană MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre.

Comunicatul Ministerului rus al Apărării:

„Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a înmânat distincții de stat piloților de Su-27 care au împiedicat o dronă americană MQ-9 să încalce limitele zonei de utilizare temporară a spațiului aerian stabilite pentru o operațiune militară specială. Limitele zonei au fost comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

În dimineața zilei de 14 martie a acestui an, un zbor al unei drone americane MQ-9 deasupra Mării Negre, în apropierea peninsulei Crimeea, a fost detectat de dispozitivele de control al spațiului aerian rusesc în direcția frontierei de stat a Federației Ruse.

Zborul dronei a fost efectuat cu transponderele oprite și a încălcat limitele zonei de utilizare temporară a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Pentru a identifica intrusul, luptătorii din cadrul forțelor de apărare aeriană de serviciu au fost în aer.

În urma unor manevre bruște, în jurul orei 9.30 (ora Moscovei), drona MQ-9 a intrat într-un zbor neghidat cu pierdere de altitudine și s-a ciocnit cu suprafața apei.

Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine.”

Incidentul din Marea Neagră

Oficialii americani au declarat că două avioane rusești au aruncat combustibil pe drona americană MQ-9 marți, în spațiul aerian internațional. Apoi, unul dintre avioane “a lovit aeronava noastră MQ-9, rezultând într-o prăbușire”, a declarat secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Rusia a negat că a avut contact direct cu drona.

“Nu există nicio îndoială că acea parte a fost intenționată”, a declarat Milley, referindu-se la avioanele care au aruncat combustibil pe dronă. “Contactul fizic real al aeronavei, asta nu sunt atât de sigur”.

Statele Unite au șters de la distanță software-ul sensibil de pe drona MQ-9 Reaper înainte ca aceasta să se prăbușească în Marea Neagră pentru a împiedica Rusia să colecteze informații secrete, potrivit a doi oficiali americani.

sursa

In this article