Sociolog român, despre președintele Maia Sandu: Scad Like-urile!

Dependența președintelui Maia Sandu de like-urile de pe Facebook a devenit un subiect de glume printre experții din țara noastră, dar și cei de la București. Sociologul român...

Dependența președintelui Maia Sandu de like-urile de pe Facebook a devenit un subiect de glume printre experții din țara noastră, dar și cei de la București. Sociologul român Doru Petruți, analizând ultima ieșire a șefei statului, în care aceasta a cerut instituirea unui lockdown, a scris o postare intitulată “Scad Like-urile!”.

“Doar cu populisme, doar cu intenții bune și constatări, cu greșeli strategice, cu măsuri la hei rup, cu analize la nivelul foaie-verde, fără capacitatea de a genera dialog politic, fără un Guvern funcțional (zero voturi și zero seriozitate când a fost propus Guvernul Gavrilița), cu criză pandemică care tot crește (iar responsabilitatea e tot mai greu de dat altora), cu șuturi primite de la Curtea Constituțională pentru încălcări mari și evidente, cu preocupare excesivă pentru rating în sondaje și pentru promovarea interesului îngust pentru partidul preferat … lista e cam lungă și … Scad Like-urile!”, scrie Petruți.

Expertul român a analizat și mesajul președintelui. Petruți este de părerea că acea comparație cu avionul, folosită de către Maia Sandu, “este nefericită și este o greșeală urâtă/neinspirată de comunicare (atâta timp cât tu conduci avionul sau măcar este avionul tău, cu cetățenii tăi). În rest, toate deciziile sau propunerile au avut în spate analize fooooarte slabe”.

In this article