Sociolog român, despre criza politică de la Chișinău: Cei mai penibili par analiștii și politicienii, care se îngrijorează de ratingul actualului Președinte

Analiștii și politicienii de la Chișinău par penibili atunci, când se îngrijorează de ratingul președintelui Maiei Sandu, dar nu de problemele cetățenilor Republicii Moldova. Opinia a fost expusă...

Analiștii și politicienii de la Chișinău par penibili atunci, când se îngrijorează de ratingul președintelui Maiei Sandu, dar nu de problemele cetățenilor Republicii Moldova. Opinia a fost expusă de către sociologul român Doru Petruți, într-un comentariu pe Facebook.

“Oricum, cei mai penibili azi par analiștii/formatorii de opinie/politicienii care ne explică (prin alte cuvinte) că diversele scenarii vor duce la situația în care actualul Președinte va avea pierderi de rating (care vor afecta PAS) când imaginea îi va fi prea afectată de ricoșeuri prin care votanții ar putea îndrăzni să plaseze vreo urmă de responsabilitate pentru vreo decizie asumată. Păi, eu zic să avem toți ca scop suprem să muncim pentru ca nu cumva Președintele să aibă vreo scădere de rating. Probabil asta va rezolva de la sine problemele oamenilor și situația se va debloca și vom trăi toți Fericiți până la adânci bătrâneți”, scrie Petruți.

Expertul de la București le sugerează politicienilor și analiștilor să investească în cultura politică și să le explice oamenilor cine și ce responsabilități are, „că prioritate au oamenii și problemele lor, că până la următoarele alegeri avem datoria cel puțin de a încerca, de a ne strădui să facem tot ce putem mai bine”.

Doru Petruți lasă să se înțeleagă că soarta Alianței pentru Integrarea Europeană (AIE) s-ar putea repeta.

“Uitați-vă stimați domni și doamne cu doar (fix) 10 ani în urmă și veți vedea dacă istoria se repetă sau se bîlbîie! Pe vremea aia eram sunat la 7 dimineață doar ca cineva să afle Ratingul personal. Nu era nimic altceva mai important decât asta”, a conchis sociologul.

In this article