Societatea a criticat mesajul Maiei Sandu despre importanța vaccinării. Politolog: Nu politizați subiectul

Dacă politica nu va fi scoasă din dezbaterile legate de pandemie, statul și cei care îl guvernează se pot confrunta cu răbufniri sociale. Astfel, politologul Dionis Cenușă a...

Dacă politica nu va fi scoasă din dezbaterile legate de pandemie, statul și cei care îl guvernează se pot confrunta cu răbufniri sociale. Astfel, politologul Dionis Cenușă a comentat mesajul președintelui Maia Sandu despre importanța vaccinării. Expertul în științe politice a precizat că această postare a șefei statului are cel mai mic nivel de susținere din partea publicului și a explicat motivul.

“Mesajul conține un ton acuzator față de ceea ce nu au făcut alții la timp sau eficient. Subiectul vaccinării este atât de sensibil că nu trebuie amestecat cu răfuieli politice sau alte aspecte mai puțin relevante. Atenția comunicatorului trebuie să fie pe obiectivul mesajului, care, în cazul de față, este convertirea populației la ideea necesitații vaccinării și respectării regulilor pe timp de pandemie”, a scris politologul.

In this article