SLUSARI: Numirea în funcțiile de conducere a rudelor și prietenilor celor din PAS deranjează întreaga societate, mai ales că Maia Sandu a promis să angajeze doar profesioniști

Cumătrismul promovat de conducerea țării continuă să-i supere pe foștii aliați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Unul dintre liderii ”Platformei DA”, Alexandru Slusari, a declarat că numirea în...

Cumătrismul promovat de conducerea țării continuă să-i supere pe foștii aliați ai Partidului Acțiune și Solidaritate. Unul dintre liderii ”Platformei DA”, Alexandru Slusari, a declarat că numirea în funcțiile de conducere a rudelor și prietenilor celor din PAS deranjează întreaga societate, mai ales că, în campania electorală, Maia Sandu și echipa sa au promis să angajeze doar profesioniști, transmite sinteza.org.

Primele mesaje de indignare în raport cu politica de cadre a Partidului Acțiune și Solidaritate au răsunat din partea Partidului Unității Naționale. În cadrul unei acțiuni de protest organizate în fața Guvernului, liderul PUN, Octavian Țîcu, a condamnat angajările pe principiu de rudenie în Guvern și Parlament.

„Împreună cu ei, am crezut că putem construi un viitor al RM, care avea cuvinte mărețe – meritocrație, competență, profesionalism. Și uitați-vă ce se întâmplă acum, în doar două luni de guvernare – numiri abuzive în funcție, eliberări pe criterii de partid, determinarea funcționarilor de a se realia PAS și concursurile trucate, cel mai rușinos dintre care a fost cel care s-a întâmplat în Parlament, aceste zile – avocatul poporului, funcție care trebuie să stea în slujba poporului, a fost adjudecat de prietena Maiei Grigorievna și avocata ei personală”, spunea Octavian Țîcu.

Acuzațiile au fost respinse de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, care consideră că cei de la PUN sunt invidioși.

Între timp și foștii colegi din blocul ”ACUM” se arată deranjați de fenomenul cumătrismului care se răspândește în toate structurile puterii. Vicepreședintele ”Platformei DA”, Alexandru Slusari, a declarat că societatea a avut mari așteptări de la noua putere, dar a urmat o dezamăgire istorică.

„Sunt semne care ne deranjează. Da, poate încă nu este cazul să criticăm, pentru că nu au trecut 100 de zile. Ar trebui să mai analizăm, dar repet: colegii de la PAS nu au acest lux de 100 de zile. Eu cred că cei de la guvernare trebuie să înțeleagă ce se întâmplă. Să-și amintească în fiecare zi de promisiunile electorale”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii Puterea a Patra, din data de 28 septembrie 2021.

Mai mult decât atât, Inga Grigoriu, o altă fruntașă a Platformei Demnitate și Adevăr a confirmat faptul că urmează protestele, care în opinia ei, sunt inevitabile. Aceasta a mai dat asigurări că anume Platforma DA este partidul care știe cum să organizeze protestele, iar mesajul transmis de către fostul vicepreședinte al Parlamentului, Alexandr Slusari, a fost un mesaj ascuns.

In this article