Slusari își dorește să revină în marea politică și are de gând și în continuare să inducă în eroare opinia publică

Cu fiecare zi devine tot mai clar că fostul deputat Alexandru Slusari face tentative disperate de a reveni în marea politică, transmite bloknot-moldova.ru. Și e absolut evident că...

Cu fiecare zi devine tot mai clar că fostul deputat Alexandru Slusari face tentative disperate de a reveni în marea politică, transmite bloknot-moldova.ru. Și e absolut evident că a ales calea de a deveni satelit al actualei guvernări – să vorbească doar la teme care nu afectează deloc interesele conducerii și să sustragă atenția opiniei publice de la problemele reale cu care se confruntă țara. Deocamdată face față rolului pe care îl are și, dacă e să credem unor surse, degrabă se va decide soarta sa politică – sau i se va propune un post în Cabinetul de miniștri, sau i se va încredința conducerea unui nou partid scopul căruia va fi să atragă voturile alegătorilor dezamăgiți de actuala putere. Ulterior, Slusari va trebui să utilizeze voturile acestor alegători în beneficiul actualei puteri. Dar acestea sunt planuri de perspectivă.

Acum scopul principal al lui Slusari este să demonstreze că e demn de “marea cinste” de a fi instrument util. Iar pentru aceasta i s-au trasat linii roșii, pe care el trebuie să le respecte. Dacă ați observat, Slusari niciodată nu vorbește despre gaz, electricitate, prețurile la produsele petroliere, tarifele la transportul de pasageri, prețurile la pâine, lactate, inflație în general. El niciodată nu vorbește despre ceea ce cu adevărat preocupă poporul și se numește calitate a vieții. Iar dacă și vorbește, atunci fără careva date concrete. Uneori amenință să organizeze prosteste, dar nu se văd careva mișcări în această direcție. Astfel de comportament este minimum straniu, căci omul, care pretinde că apără drepturile producătorilor agricoli, nu poate să nu se refere la schemele prin care se îmbogățesc și jucătorii de pe piața produselor petroliere, și statul, și, dacă e să credem unor informații, și unii deputați. De asemenea, apare întrebarea: de ce pe “luptătorul pentru drepturile poporului asuprit” nu îl interesează schemele despre care vorbește toată țara, despre gravele ilegalități și îmbogățirea unor subiecți în baza tarifului la gaz? Despre schemele aferente achiziționării energiei electrice din Transnistria Slusari în genere nu-și amintește. Și știți de ce? Pentru că asta ar supăra puterea și atunci Slusari ar trebui să pună cruce pe toate visurile sale de a reveni în marea politică.

Și, invers, pentru a-și demonstra utilitatea, el intenționat aruncă în spațiul public temele care nu au nimic în comun cu interesele cetățenilor, dar care sustrag atenția opiniei publice de la problemele existente. Despre ce fel de teme e vorba? Trans-Oil, MMZ, unele întreprinderi de stat, situația din Ucraina etc. Și se vede că Slusari face asta nu gratis. Căci, fără a lucra undeva, trăiește nu rău.

Nu aș fi atras atenție comportamentului lui Slusari, căci în esență el e doar unul dintre sutele de troli, care deservesc puterea. Dar este un moment important – acest trol își dorește să revină în marea politică și are de gând și în continuare să inducă în eroare opinia publică. Așa că fiți atenți și nu vă lăsați manipulați.

In this article