Situație de urgență în Chișinău: Două focare de rujeolă identificate

Situație alarmantă în Chișinău. Au fost identificate deja două focare de rujeolă. Anunțul a fost făcut de Vladimir Bolocan, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială. „Un focar...

Situație alarmantă în Chișinău. Au fost identificate deja două focare de rujeolă. Anunțul a fost făcut de Vladimir Bolocan, șeful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială.

„Un focar este în Centrul de refugiați de pe strada Testemițanu, 6, unde au fost confirmate 13 cazuri de rujeolă și 10 cazuri suspecte. Un alt focar este într-o familie unde sunt 5 cazuri suspecte, unul din care a fost confirmat prin analize de laborator. Toți copiii au fost internați în Spitalul Clinic municipal de boli contagioase pentru copii.”

Vladimir Bolocan a subliniat gravitatea situației și importanța vaccinării în prevenirea îmbolnăvirii:

„Unica soluție de a preveni îmbolnăvirea cu rujeolă este vaccinarea, deoarece tratament medicamentos pentru această boală nu există și, din păcate, în statele vecine sunt înregistrate și cazuri de deces în rândurile copiilor din cauza rujeolei”.

În continuare situația în municipiu este monitorizată de Centrul de sănătate publică Chișinău și AMT-uri în ceea ce privește riscul apariției altor focare de rujeolă. Primăria Chișinău reiterează importanța vigilenței și a măsurilor preventive în fața bolilor contagioase, subliniind necesitatea vaccinării și monitorizării atente a situației epidemiologice în comunitate.

In this article