Sirenele de alarmă vor răsuna astăzi în toată România

Sirenele de alarmare din toate județele din România vor suna astăzi, începând de la ora 10.00, într-un exercițiu național de verificare a funcționării acestora. Timp de o oră,...

Sirenele de alarmare din toate județele din România vor suna astăzi, începând de la ora 10.00, într-un exercițiu național de verificare a funcționării acestora. Timp de o oră, vor fi testate toate tipurile de sunete ale sirenelor instalate pe clădiri și instituții publice, inclusiv cele de „alarmă la dezastru” și de „atac aerian”.

Departamentul pentru Situații de urgență recomandă cetățenilor „să rămână calmi și să fie receptivi la informațiile oferite de autorități”.

„Astăzi, în intervalul orar 10:00 – 11:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, „Miercurea alarmelor”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național, prin acționarea acestora în zona de competență a inspectoratelor pentru situații de urgență județene/București-Ilfov”, a transmis IGSU.

Prin modul de acţionare a acestora, există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, însă autorităţile din România transmit că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice.

In this article