Și-ar fi omorât soția, iar pentru a ascunde urmele crimei, a schimbat victima de haine și a machiat-o

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui bărbat de 63 de ani, învinuit de omor intenționat, săvârșit asupra unui membru de...

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui bărbat de 63 de ani, învinuit de omor intenționat, săvârșit asupra unui membru de familie, cu deosebită cruzime (art.145 alin.(2) lit.e1) și j) din Codul penal).

 

Potrivit acuzatorilor, învinuitul, în luna decembrie 2023, urmărind scopul omorului soției sale, cu care locuia într-un sat din raionul Ialoveni, aflându-se la domiciliu, în circumstanțe de timp nestabilite, i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu corpuri contondente, peste diferite părți ale corpului, cauzându-i leziuni, care au dus la decesul victimei.
 În continuare, pentru a ascunde urmele infracțiunii, învinuitul a îmbrăcat corpul neînsuflețit în haine curate, hainele murdare de sânge le-a pus în mașina de spălat, a acoperit leziunile de pe fața femeii cu machiaj, după care, la data de 28 decembrie 2023, a apelat serviciul de urgență 112, comunicând că și-a găsit soția decedată.
 Potrivit raportului de expertiză judiciară medico-legală, moartea victimei a survenit cu 3-4 zile înainte de efectuarea autopsiei.
 Învinuitul a refuzat să facă declarații la caz. Acesta se află în arest preventiv.
Acuzatul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind condamnat la 6 ani de închisoare pentru violență în familie.
Potrivit legii, făptuitorul riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare de până la 20 ani sau detențiune pe viață.
Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

 Procuratura îndeamnă victimele violenței domestice să semnaleze forțelor de ordine situațiile în care sunt abuzate fizic sau psihic, pentru a se interveni într-un stadiu timpuriu și a se evita consecințele ireversibile.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article