Și-a cumpărat patru acte false cu 300 de euro. Un tânăr din Sângerei este cercetat penal

Cinci acte cu semne vizibile de falsificare au fost identificate în timpul controlului de nivelul doi în punctele de trecere Giurgiulești – Galați și Sculeni. Polițiștii de frontieră...

Cinci acte cu semne vizibile de falsificare au fost identificate în timpul controlului de nivelul doi în punctele de trecere Giurgiulești – Galați și Sculeni. Polițiștii de frontieră au inițiat cercetări în urma acestor incidente pe faptul deținerii și folosirii actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1) a Codului Penal al Republicii Moldova.

Primul act ridicat a fost un permis de conducere care ar fi emis de către autoritățile naționale competente. Acesta urma să fie transmis unui conațional stabilit în Marea Britanie. Conducătorul auto a declarat că a primit coletul respectiv de la un necunoscut și nu este în cunoștință de cauză despre cele depistate. Cazul a fost consemnat astăzi, 26 octombrie, în baza informației operative pe sensul de ieșire din țară, în PTF Giurgiulești – Galați.

Un alt conațional riscă să fie documentat penal după ce polițistul de frontieră a depistat în bagajul personal, patru acte cu semne vizibile de falsificare. Documentele identificate neveridice, în urma examinării cu tehnica din dotare, a fost: o carte de identitate românească, permis de conducere moldovenesc și două certificate de competență profesională a conducătorului auto, toate eliberate pe numele posesorului. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de sâmbătă, 24 octombrie, pe sensul de ieșire din țară, în punctul de trecere Sculeni.

Audiat, bărbatul, locuitor al raionului Sîngerei, a recunoscut că și-a perfectat actele prin intermediul unui necunoscut căruia trebuia să-i transmită ulterior suma 300 de euro. Acesta a intrat în posesia actelor ridicându-le dintr-o locație publică prestabilită fără a se întâlni cu persoana.

În repercursiune, toate actele au fost remise în adresa laboratorului tehnico-juridic al Poliției de Frontieră, pentru realizarea expertizei. Polițiștii de frontieră vor continua cercetările până la elucidarea tuturor circumstanțelor.

In this article