Și-a amenajat propriul laborator de creștere a drogurilor, chiar în propria locuință. Au fost ridicate droguri în valoare de sute de mii de lei

Un bărbat de 44 de ani din Bălți, membru a unei grupări infracționale, documentată acum două luni, pentru   punea în circulaţie a  drogurilor  pe parcursul anului 2021 pe teritoriile municipiului Bălţi...

Un bărbat de 44 de ani din Bălți, membru a unei grupări infracționale, documentată acum două luni, pentru   punea în circulaţie a  drogurilor  pe parcursul anului 2021 pe teritoriile municipiului Bălţi și raionul Făleşti, a fost reținut de ofițerii Direcţiei investigaţii „Nord” a INI, împreună  cu polițiștii și procurorii din Bălţi.

Suspectul și-a făcut propriul laborator de creștere și cultivare a cânepei de tip ”hidropon” în condiţii speciale. Acesta a fost improvizat într-o odaie dotată cu ventilatoare, iluminare, etc.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat 24 de plante sădite în ghiveciuri,  utilaje cu ajutorul cărora erau crescute plantele, precum și marijuana.

Valoarea estimativă a drogurilor ridicate constituie  300 000 de lei. 

Ca rezultat al acţiunilor de urmărire penală, suspectul a fost reţinut pe 72 de ore,  ulterior a primit mandat de arest pe un termen de 30 de zile. Bărbatul riscă  de la 7 până la 15 ani de închisoare.

În continuare se întreprind acţiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și  persoanelor implicate.

In this article