Și-a achiziționat de pe internet un permis de conducere falsificat

Polițiștii de frontieră au identificat în traficul transfrontalier un șofer cu permisul de conducere falsificat. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Palanca, ieri, 07...

Polițiștii de frontieră au identificat în traficul transfrontalier un șofer cu permisul de conducere falsificat. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere a frontierei Palanca, ieri, 07 iunie a.c. Persoana riscă cercetare penală pentru deținerea și folosirea documentelor oficiale false (art. 361 alin.1 Cod Penal al R.Moldova).

În timpul verificării documentelor de călătorie a fost descoperit permisul de conducere cu pricina, care ar fi eliberat de către autoritățile din Ucraina. Din start s-a stabilit că documentul nu corespundea unuia autentic. Cercetarea suplimentară cu tehnica din dotare a confirmat prezența indicilor de falsificare.

Bărbatul de 38 de ani a declarat că obținuse permisul prin intermediari, indentificați pe rețelele de socializare.

În repercusiune, actul a fost ridicat și transmis spre expertizare pentru stabilirea legalității acestuia. Bărbatul și-a continuat călătoria în calitate de pasager.

Pe caz, angajații Direcției regionale EST efectuează cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate în infracțiunea comisă.

In this article