Serviciul de supraveghere a sănătății publice a fost dotat cu 15 mașini noi

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit 15 mașini, procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Automobilele au fost repartizate în cadrul unui...

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a primit 15 mașini, procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu suportul financiar al Uniunii Europene. Automobilele au fost repartizate în cadrul unui eveniment organizat astăzi, 4 august.

Unitățile de transport au fost distribuite echipelor din teritoriu care efectuează o serie de controale, dar și alte activități de monitorizare, în mai multe localități din țară.

În scopul asigurării unor servicii de sănătate publică calitative au primit mașini noi specialiștii de la Centrele de Sănătate Publică (CSP) Glodeni, Anenii Noi, Briceni, Leova, Soroca, Șoldănești, Comrat, Călărași, Taraclia, Fălești, Sângerei, Rezina, dar și cei din cadrul ANSP (Chișinău).

Cu ajutorul acestor mașini vor putea fi efectuate vizite de supervizare și suport, inclusiv în procesul de vaccinare.

Valoarea totală a donației constituie circa 190 de mii de euro sau 3,7 milioane de lei. Evenimentul face parte din activitățile tehnice planificate în cadrul parteneriatului dintre Uniunea Europeană și Biroul Regional OMS pentru Europa de suport al procesului de vaccinare împotriva COVID-19 și vaccinarea de rutină în cele șase țări ale Parteneriatului Estic al UE.

In this article