Serviciile municipale continuă intervențiile de lichidare a consecințelor ploii și a vântului puternic din 12 iunie 2024

Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea...

Primarul General, Ion Ceban, informează că toate serviciile gospodărești din cadrul Primăriei Chișinău continuă intervențiile în teren pentru înlăturarea consecințelor ploii torențiale și a vântului puternic din noaptea de 11 spre 12 iunie 2024.

Amintim că, în această dimineață, Comisia pentru Situații Excepționale a Municipiului Chișinău a declarat situație de forță majoră ca urmare a intemperiilor.

„Echipele de defrișatori ai Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” intervin în sectoare pentru a înlătura situațiile de avariere apărute în urma rafalelor de vânt, care au provocat rupturi de crengi și doborârea mai multor arbori. Totodată, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” lucrează la curățarea grilajelor canalizării pluviale și la salubrizarea străzilor, iar echipele de la Întreprinderile Municipale pentru Prestarea Serviciilor Locative salubrizează trotuarele și evacuează deșeurile vegetale acumulate în urma ploii de aseară”, menționează edilul.

De asemenea, Primarul General, Ion Ceban, îndeamnă din nou cetățenii să dea dovadă de prudență la traversarea locațiilor unde intervin serviciile municipale.

În lichidarea consecințelor intemperiei sunt implicați toți angajații întreprinderilor municipale specializate și Preturilor.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma ploilor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, la tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

In this article