Sergiu Mocanu: Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru. În opinia sa, dacă preşedintele Platformei DA ajunge premier,...

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că Vlad Plahotniuc îl vrea pe Andrei Năstase în funcţia de prim-ministru. În opinia sa, dacă preşedintele Platformei DA ajunge premier, Plahotniuc va avea şanse mari să nu fie extrădat din Statele Unite, deoarece niciun judecător american nu ar accepta extrădarea lui Plahotniuc când la guvernare în R. Moldova se află duşmanul lui, existând bănuiala că Plahotniuc ar putea fi persecutat.

„O să încerc să vă explic de ce Plahotniuc îl vrea pe Năstase prim-ministru al R. Moldova. Pare incredibil, nu? Dar este singura posibilitate a lui Plahotniuc să aibă garanţie că nu va fi extrădat în R. Moldova. Care judecător îl va extrăda în R. Moldova să fie persecutat ca Gaţcan, ca alţi deputaţi, de către un prim-ministru care este primul lui duşman declarat, de un prim-ministru care în Piaţa Marii Adunări Naţionale a vrut să facă papuci din pielea lui (referindu-se la una din lozincile scandate la protestele Platformei DA – „Plahotniuc, nu uita, vrem papuci din pielea ta). Plahotniuc este cel care îl vrea pe Năstase prim-ministru. Iar Năstase acum e la Bucureşti şi încearcă prin PNL să facă tot ce-i stă în puteri să o determine pe Maia Sandu să-l voteze la funcţia de prim-ministru”, a declarat Sergiu Mocanu într-un mesaj video pe pagina sa de Youtube.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă vor fi 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, persoană apropiată de Vlad Plahotniuc, a declarat că este gata să sprijine necondiţionat învestirea Guvernului Platformei DA.

Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale.

Precizăm că toate fracţiunile de opoziţie – PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi, adică insuficient pentru a învesti în funcţie un nou Guvern şi a forma o nouă majoritate parlamentară.

 

In this article