Sergiu Mocanu, în susținerea lui Stoianoglo: Guvernul și Parlamentul să întreprindă măsuri de urgență pentru extrădarea lui Plahotniuc

Mișcarea Populară Antimafie îi cere Guvernului și Parlamentului să întreprindă măsuri de urgență, privind extrădarea lui Vlad Plahotniuc. Într-o declarație prezentată de liderul mișcării, Sergiu Mocanu, se spune...

Mișcarea Populară Antimafie îi cere Guvernului și Parlamentului să întreprindă măsuri de urgență, privind extrădarea lui Vlad Plahotniuc. Într-o declarație prezentată de liderul mișcării, Sergiu Mocanu, se spune că Antimafie îl sprijină pe  Procurorul General Alexandr Stoianoglo, în acțiunile sale de investigare a furtului miliardului.

“Înaintarea învinuirii și eliberarea unui mandat de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc deschide perspectiva unei refaceri majore a societății moldovenești. Cel care a capturat statul, a corupt clasa politică, mass-media și societatea civilă, în cadrul unui proces public și sub presiunea unei condamnări grele, ar putea dinamita întreaga viață publică din Republica Moldova. Înțelegând acest fapt și de teama unor dezvăluiri, majoritatea actorilor publici vor face totul ce le stă în puteri pentru a zădărnici acțiunile Procurorului General, Alexandru Stoianoglo, de a-l aduce acasă pe stăpânul de ieri al Republicii Moldova. Dovadă a acestei constatări ne stau manevrele de manipulare și bruiaj întreprinse de oamenii lui Plahotniuc, dar și de cei declarați luptători cu sistemul lui Plahotniuc, din momentul anunțului privind începerea urmăririi penale, pe data de 18 mai și până azi, se arat[ ]n mesajul mișcării Antimafie.

Precizăm că săptămâna trecut, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat că Vlad Plahotniuc este unul dintre beneficiarii furtului miliardului. Totodată, șeful Procuraturii a spus că va trimite solicitare către autoritățile din SUA pentru extrădarea lui Plahotniuc.

In this article