Sergiu Mocanu: Curtea Constituțională este pusă în fața unei mari dileme

Curtea Constituțională se află acum în fața unei mari dileme, pentru că dacă va constata că au fost întrunite circumstanțele de dizolvare a Parlamentului, atunci va fi creat...

Curtea Constituțională se află acum în fața unei mari dileme, pentru că dacă va constata că au fost întrunite circumstanțele de dizolvare a Parlamentului, atunci va fi creat un precedent periculos. De această părere este liderul Mișcării ”Antimafie”, Sergiu Mocanu.

Politicianul susține că ne aflăm într-o situație absurdă, când se insistă pe alegeri parlamentare anticipate, pentru care de fapt nu au fost întrunite condițiile legale.

”Nu știu cum va răspunde Curtea Constituțională la sesizarea cu privire la dizolvarea Parlamentului. În opinia mea, Curea Constituțională se află acum în fața unei mari dileme. Dacă Înalta Curte va susține că tot ce a avut loc în ultimele trei luni, toate aceste jocuri politice, toate acele sesizări depuse: poate să se autodizolve Parlamentul, etc, mă refer la acțiunile președintelui țării. Dacă Curtea va considera toate aceste evenimente ca și condiții pentru dizolvarea Parlamentului,  atunci va fi creat un precedent”, a declarat Mocanu.

La 15 aprilie, Curtea Constituțională urmează să dea răspuns la sesizarea depusă de președintele Maia Sandu cu privire la dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor anticipate.

In this article