Semnarea Acordului de colaborare între Primăria municipiului Chișinău și Agenția Națională de Integritate

Primăria Chișinău a semnat un acord de colaborare între Primăria Chișinău și Agenția Națională de Integritate, cu scopul de a minimaliza fenomenul corupției în toată primăria.  Primarul general...

Primăria Chișinău a semnat un acord de colaborare între Primăria Chișinău și Agenția Națională de Integritate, cu scopul de a minimaliza fenomenul corupției în toată primăria. 

Primarul general a punctat că este foarte important ca instituția să devină cât mai transparentă, dar și corectă a procesului decizional. „Spre mare regret nu eu am dat acest calitativ. De mulți ani la rând, primăria a ținut întâietatea la capitolul corupției. Un plan ambițios mi-am propus din momentul venirii mele în funcția de primar general al municipiului Chișinău, și anume, contracararea corupției, asta deoarece am găsit acest fenomen în mai multe direcții din subordinea primăriei.

Este foarte dificil. Am găsit lucruri de loc plăcut plăcute. Noi nu ne putem permite luxul ca acest zvon despre factorii de corupție să persiste în continuare”, a subliniat Ceban.

Scopul documentului este stabilirea unor relații de colaborare între instituții și acordarea suportului necesar, pentru a minimaliza fenomenul corupției în instituțiile publice municipale. Ne propunem o comunicare cât mai eficientă.

Edilul capitalei a mai spus că pe viitor intenționăm să semnăm un astfel de Acord și cu Centrul Național Anticorupție.

In this article