Șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, expulzat din Republica Moldova cu interdicție de intrare pe 10 ani

Șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova. În această dimineață, ofițerii serviciului de migrație din Moldova au mers la domiciliul jurnalistului, l-au urcat într-o...

Șeful Sputnik Moldova, Vitali Denisov, a fost expulzat din Republica Moldova. În această dimineață, ofițerii serviciului de migrație din Moldova au mers la domiciliul jurnalistului, l-au urcat într-o mașină și l-au dus la aeroport cu ordin de deportare.

Acestuia nu i s-a permis nici măcar să-și împacheteze lucrurile sau să-și ia animalele de companie.

„Vitalii Denisov a primit interdicție de intrare în Republica Moldova pentru o perioadă de zece ani. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost înștiințat”, se arată într-un comunicat de presă oficial.

Directorul general al grupului media „Rossiya Segodnya”, Dmitri Kiselev a comentat faptul expulzării jurnalistului care, după spusele sale deține toate permisele necesare pentru a lucra în Moldova.

„Politica distructivă a autorităților moldovenești depășește toate limitele relațiilor interstatale”, spune Dmitri Kiselev.

Anterior, Denisov a activat în cadrul „Sputnik Osetia de Sud” și a condus „Sputnik Azerbaidjan”.

Deschide.md scrie că în luna august 2022, Denisov s-a remarcat prin concedierea a patru jurnaliști din cadru redacției pe motiv ca nu au respectat politica editorială a structurii.

În R.Moldova, acesta s-a remarcat ca un promotor al unei politici anti-NATO și anti-UE. De asemenea, activitățile de propagandă au fost îndreptate împotriva susținerii cursului european al R.Moldova.

Totodată, șeful „Sputnik Moldova” acorda suport informațional de promovare a membrilor și activiștilor din cadrul formațiunilor politice conectate la grupul crimal condus de Ilan Șor. Este vorba de partidele „Șansa” și „Renaștere”. De regulă, aceste indicații parveneau din Federația Rusă.

In this article