Șeful Biroului Interpol Moldova ar fi fost reținut de PA

Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar în care funcționari publici din Moldova și...

Șeful Biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, ar fi fost reținut în urma perchezițiilor efectuate de procurorii anticorupție, în cadrul unui dosar în care funcționari publici din Moldova și din alte țări ar fi primit mită pentru a șterge numele mai multor criminali notorii din lista Interpolului.

Despre reținerea lui Viorel Țentiu urma să se anunțe în cadrul conferinței de presă susținute ieri, 4 iunie, de șefa PA, Veronica Dragalin. Însă totul s-a amânat în ultimul moment, transmite breakingnews.md cu referire la ziar.md.

Anterior, publicația EvZ de la București a scris că printre funcţionarii moldoveni reţinuţi se regăsesc atât Țentiu, cât și şeful Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului de Interne – Mihail Vodă, fostul ministru al Justiţiei – Vitalie Pîrlog, precum și avocatul Oleg Mîţă – care l-a apărat pe liderul liderului organizaţiei criminale „Makena”, Vladimir Moscalciuc, dar și pe fostul deputat democrat Vladimir Andronache.

În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, 5 iunie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul că Viorel Țentiu, Mihail Vodă, Vitalie Pîrlog și Oleg Mîță ar fi vizați în această anchetă. Vodă a declarat că este evident că organul de urmărire penală trebuie să confirme în cel mai scurt timp identitatea persoanelor vizate, pentru că asta este o informație de interes public.

„Pe linia Executivului, dar și a instituției de resort care este vizată nemijlocit – Ministerul Afacerilor Interne (MAI), lucrurile sunt clare. Dacă persoanele au încălcat legea, trebuie să suporte consecințele și să fie pedepsite pentru acțiunile comise”, a declarat Daniel Vodă.

De asemenea, el a precizat că a discutat în această dimineață cu responsabilii de la MAI și că instituția „va coopera strâns pentru a oferi organului de urmărire penală toate detaliile necesare”.

„Cu siguranță, colegii de la MAI ar putea să ofere presei comentariile instituționale care vizează conversațiile în jurul acestei anchete inclusiv pe parcursul zilei curente”, a conchis Daniel Vodă.

 

In this article