Șefa statului s-a întâlnit cu Președintele raionului Taraclia

Problemele curente ale raionului Taraclia au fost abordate la întrevederea pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut-o miercuri cu președintele acestei unități administrative, Ivan Pâslari. Discuția...

Problemele curente ale raionului Taraclia au fost abordate la întrevederea pe care Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut-o miercuri cu președintele acestei unități administrative, Ivan Pâslari. Discuția a vizat situația din agricultură și necesitățile de investiții din raion, Taraclia câștigând mai multe proiecte în cadrul primei etape a Programului „Satul european”. În acest context, șefa statului a menționat importanța cheltuirii corecte și eficiente a banilor publici, astfel încât investițiile să contribuie la schimbarea calității vieții oamenilor.

La întrevedere a fost discutat și subiectul Universității de Stat „Grigore Țamblac” din Taraclia. Potrivit șefei statului, toate instituțiile de învățământ superior trebuie să corespundă standardelor de calitate și să îmbunătățească nivelul de pregătire profesională a tinerilor. Președinta a declarat, totodată, că Universitatea ar trebui să devină  un centru de cultură, instruire și informare în această regiune locuită de etnici bulgari.

In this article