Șefa statului, în vizită la Feștelița: „Am discutat despre problemele care afectează țara și despre măsurile de susținere a populației și businessului, anunțate de Guvern”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers ieri într-o vizită de lucru la Ștefan Vodă, unde a discutat cu locuitorii satului Feștelița. Șefa statului a discutat cu oamenii...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mers ieri într-o vizită de lucru la Ștefan Vodă, unde a discutat cu locuitorii satului Feștelița. Șefa statului a discutat cu oamenii despre problemele care afectează întreaga țară – implicațiile războiului din Ucraina, creșterea prețurilor și criza energetică.

„Azi, la Ștefan Vodă, am discutat cu locuitorii satului Feștelița, prima localitate din țară care, datorită parcului fotovoltaic construit cu fonduri europene, își asigură pe deplin necesitățile de energie a clădirilor publice. Comunitatea a implementat și alte proiecte importante, care au schimbat fața localității și au contribuit la creșterea standardelor de viață ale oamenilor. În vara curentă Feștelița a câștigat un proiect în cadrul Programului „Satul European”, cu ajutorul căruia vor fi finalizate lucrările de construcție a sistemului de canalizare și a stației de epurare”, a precizat doamna Maia Sandu.

Totodată, Președinta țării le-a comunicat cetățenilor despre măsurile de susținere a populației și businessului anunțate de Guvern pentru perioada imediat următoare și despre reformele inițiate în sectoarele-cheie, care trebuie să producă schimbări calitative pe termen mediu și lung.

 

In this article