Șefa statului a participat la lansarea Platformei Femeilor Deputate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la lansarea Platformei Femeilor Deputate, constituită în Legislativul de la Chișinău. Inițiativa întrunește reprezentante ale majorității și opoziției parlamentare, și...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la lansarea Platformei Femeilor Deputate, constituită în Legislativul de la Chișinău. Inițiativa întrunește reprezentante ale majorității și opoziției parlamentare, și are ca obiectiv identificarea unor soluții pentru problemele femeilor, copiilor și categoriilor defavorizate din țara noastră.

În discursul său, Președinta Maia Sandu a menționat că Republica Moldova a înregistrat rezultate bune în ceea ce privește reprezentarea politică a femeilor, iar experiența noastră inspiră și alte state. „Totuși, pe lângă prezența femeilor la posturi de conducere, egalitatea de gen înseamnă și oportunități educaționale, sociale și economice egale pentru bărbați și femei, șanse egale de realizare în carieră și viață. Iar una dintre problemele grave din țara noastră, pe care trebuie să o rezolvăm, este cea a violenței împotriva femeilor și copiilor”, a spus șefa statului la evenimentul de inaugurare a Platformei Femeilor Deputate.

Potrivit doamnei Maia Sandu, în Republica Moldova există instrumente pentru a combate violența, însă este necesar să le punem eficient în aplicare. „Să acționăm împreună pentru a descuraja și a combate aceste metehne sociale, prin conștientizare și prevenire, prin educație și schimbarea tradițiilor sociale, dar și prin crearea oportunităților economice, care le vor permite femeilor noastre să fie independente financiar și să-și decidă singure viața”, a subliniat Președinta Maia Sandu. În context, șefa statului a mai menționat că în Guvern și Parlament au fost deja promovate mai multe inițiative legislative în acest sens, dar că cele mai mari schimbări abia urmează și că trebuie să le facem cu toții, împreună.

In this article