Șefa statului a oferit detalii, privind Summitul Comunității Politice Europene: „ Summitul este o investiție în viitorul Moldovei”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că la data de 1 iunie, în satul Bulboaca, la Castel Mimi, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene...

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că la data de 1 iunie, în satul Bulboaca, la Castel Mimi, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene și va avea onoarea, pentru prima dată, să primească 50 de șefi de state și de guverne, și oficiali europeni.

„Summitul este o investiție în viitorul Moldovei. El oferă o oportunitate de excepție să ne afirmăm angajamentul ferm față de reformele pe care le realizăm ca să devenim – în viitorul apropiat – o țară membră a Uniunii Europene. Vom demonstra că suntem un partener de încredere, gata să contribuie activ la consolidarea unității și securității pe continentul european”, a subliniat șefa statului.

Totodată, Președinta Maia Sandu a menționat că prezența celor 50 de lideri europeni în țara noastră spune răspicat că Moldova are prieteni numeroși și puternici. „Este meritul vostru, al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, de acasă și din diasporă, că Europa vine la noi acasă”, a conchis șefa statului.

In this article