Șefa statului a discutat cu congresmenul american Eric M. Swalwell

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu congresmenul american Eric M. Swalwell. Interlocutorii au discutat despre situația de securitate din regiune, despre relațiile moldo-americane și despre...

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu congresmenul american Eric M. Swalwell. Interlocutorii au discutat despre situația de securitate din regiune, despre relațiile moldo-americane și despre cooperarea bilaterală.

Șefa statului a subliniat importanța sprijinului de care a beneficiat Moldova din partea SUA pe parcursul anilor atât pentru consolidarea instituțiilor democratice, cât și pentru dezvoltarea economică. Ea și-a exprimat speranța că Statele Unite ne vor ajuta și în depășirea actualelor crize economice și energetice, amplificate de războiul din Ucraina. Congresmenul Eric M. Swalwell a apreciat eforturile autorităților de a realiza reformele-cheie, a combate corupția și a apropia țara de Uniunea Europeană, și ne-a asigurat de sprijinul Statelor Unite în acest demers.

In this article