Șefa statului a conferit distincții unor cadre didactice

Cu prilejul Zilei Profesorului, marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți dascălii din țară. La fel, șefa statului a conferit...

Cu prilejul Zilei Profesorului, marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți dascălii din țară. La fel, șefa statului a conferit distincții pentru 30 de cadre didactice.

„Astăzi, de Ziua Profesorului, țin să le mulțumesc tuturor dascălilor care și-au dedicat viața copiilor, care cultivă excelența și care, prin propriul exemplu, îi învață pe tinerii noștri să fie exigenți față de ei înșiși, dar și față de cei din jur”, a spus șefa statului în mesajul său. Președintele Maia Sandu a menționat, de asemenea, că profesorii sunt acei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei.

Șefa statului i-a îndemnat pe profesori să muncească împreună, cot la cot, pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a dascălilor în societate. „Vă încurajez, pe fiecare, să vă pregătiți urmași destoinici și să lăsați în sala de clasă discipoli pe care i-ați ajutat să devină profesori buni. Eu cred cu tărie în puterea educației și în puterea transformațională a profesorului. Vă urez succes și vă aștept să reușim împreună”, a spus Președintele Maia Sandu.

Tot astăzi, cu prilejul sărbătorii, Maia Sandu a semnat un decret, prin care a conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată țara. „Ne exprimăm, și pe această cale, recunoștința și aprecierea noastră. La mulți ani, dragi profesori”, a încheiat șefa statului mesajul adresat de Ziua Profesorului.

In this article