Șef nou la Procuratura Chișinău, oficiul Botanica: Cine este Denis Poiată

Procurorul Denis Poiată a fost numit în funcția de șef al Procuraturii municipiului Chișinău, oficiului Botanica. Acesta a fost investit în funcție vineri, 5 august, cu votul membrilor...

Procurorul Denis Poiată a fost numit în funcția de șef al Procuraturii municipiului Chișinău, oficiului Botanica. Acesta a fost investit în funcție vineri, 5 august, cu votul membrilor Consiliului Superior al Procurorilor.

Denis Poiată activează în cadrul sistemul Procuraturii din 2011. Potrivit, magistra.md, pe 19 iulie 2011, a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii raionului Orhei, transmite breakingnews.md cu referire la tv8.md.

În martie 2013, acesta a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii sectorului Ciocana, municipiul Chișinău, iar din decembrie, 2016 activa în calitate de procuror în cadrul Procuratura municipiului Chișinău, oficiul Ciocana.

Potrivit ultimei declarații de avere și interese personale, Denis Poiată a obținut în anul 2021 din activitatea de procuror un salariu de peste 330 de mii de lei.  Totodată acesta a primit o indemnizație de 160.407 lei, și o alocație din parte AJPIS Iași în valoare de 8.312 roni.

Procurorul mai indică în declarația sa de avere că deține un extravilan pe care-l are în proprietate din anul 2021, și se estimează la 190 de mii de lei. Acesta mai indică un apartament, dobândit în anul 2015, prin abitație, care valorează 512.871 de lei, iar titulari sunt Poiată Boris și Lilia.

Poiată Declarații de Avere by Nadia

In this article