Secretarul general al Aparatului Președintelui a recunoscut abuzul comis de Maia Sandu

Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, a recunoscut că întrunirea dintre șefa sa, Maia Sandu, și judecători a avut loc la Președinție, dar neagă că ar fi...

Secretarul general al Aparatului Președintelui, Andrei Spînu, a recunoscut că întrunirea dintre șefa sa, Maia Sandu, și judecători a avut loc la Președinție, dar neagă că ar fi rudă cu cineva dintre magistrați, așa cum scriu jurnaliștii de investigație.

“Nu există nicio relație între mine și persoanele care au fost aici”, a declarat Spînu pentru postul de televiziune Primul în Moldova.

Asta chiar dacă jurnaliștii de investigație de la Sinteza.org au publicat dovezi clare despre legăturile dintre sfetnicul Maiei Sandu și magistrații, care au participat la cina cea de taină. De exemplu, judecătoarea Aliona Miron ar fi fina de cununie a unchiului lui Andrei Spînu, Ion Guzun, judecător și el, candidat pentru funcția de președinte al Curții Supreme de justiție.

Din clanul afiliat lui Andrei Spînu face parte și un alt judecător, verișorul său Guzun Denis cunoscut pentru faptul că ar fi ajuns magistrat datorită relațiilor de rudenie, ar fi provocat un accident rutier soldat cu deces și pentru faptul că l-a eliberat pe Ion Pruteanu alias Borman. Nașul acestuia este judecătorul și fostul președinte interimar al CSM Dorel Musteață, iar finul – judecătorul Mihail Murguleț.

la întrunirea cu Maia Sandu a fost prezent și magistratul Mîra Ghenadie, care este cunoscut ca fiind protejatul lui Dorel Mustață.

In this article