Sechestru de patru milioane de lei, aplicat pe conturile trezoreriale

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe o sumă de peste 700.000 de lei, în baza delegației ofițerilor de...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis un ordin de înghețare pe o sumă de peste 700.000 de lei, în baza delegației ofițerilor de urmărire penală ai CNA, și a preluat în administrare un Lexus din 2016 și alte 700.000 de lei într-un dosar de contrabandă.

De asemenea, au fost confirmate sechestrele, aplicate de ARBI, în valoare de patru milioane de lei și au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției mijloace bănești indisponibilizate, în numerar (în monedă națională și valută străină), în valoare de 3.810.469 de lei.

Pentru executarea delegațiilor, ARBI a expediat mai multe solicitări către furnizorii de informație atât din interiorul țării, cât și din jurisdicții de peste hotare. În același timp, săptămâna trecută au fost recepționate răspunsuri la interpelările anterioare ale Agenției către omologii din străinătate.

La moment, ARBI are în gestiune 88 de delegații pe 60 de cauze penale în privința a 124 de subiecți cu diferit statut procesual.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute au fost efectuate din cadrul Direcției generale asigurare operativă șapte expertize judiciare, Direcția legislație a recepționat 57 de proiecte de acte normative și a expediat autorilor 17 rapoarte de expertiză și 12 avize.

Pe componenta de urmărire penală au fost expediate procurorilor două cauze penale cu propunere de transmitere în judecată. Au fost eliberate 111 caziere, au fost întocmite patru analize operaționale și au fost realizate patru instruiri anticorupție.

La linia națională au fost înregistrate 34 de apeluri, în cancelaria CNA – 1.396 de documente, în izolator se află trei persoane, iar în diferite instituții penitenciare – patru persoane anchetate în dosarele CNA.

In this article