Sechestru de 5.4 milioane lei: Ce bunuri au fost indisponibilizate

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Inspectoratului General al Poliției, pe 28 de bunuri, în valoare de...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Inspectoratului General al Poliției, pe 28 de bunuri, în valoare de peste 5,4 milioane de lei, săptămâna trecută.

Printre acestea se numără o încăpere locativă, cinci terenuri agricole și patru terenuri pentru construcție, trei mijloace de transport, trei construcții locative și opt nelocative, dar și patru capitaluri sociale.

În prezent, ARBI are în examinare 124 de delegații pe 91 de cauze penale în privința a 195 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize judiciare, în procedură fiind alte 72 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit trei cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 363 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 19 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 rapoarte de expertiză și șapte avize. În prezent se lucrează pe 52 de materiale recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat cinci analize operaționale și a inițiat nouă, alte 69 de studii fiind în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 12 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 62 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat patru activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La Linia Națională Anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri.

In this article