Se urmărește o creștere a numărului de persoane cazate la Centrul de plasament temporar Patria-Lukoil

Primăria Chișinău asigură în continuare cu tot suportul asistență pentru persoanele refugiate din Ucraina. În ultima săptămână se urmărește o creștere a numărului de persoane cazate la Centrul...

Primăria Chișinău asigură în continuare cu tot suportul asistență pentru persoanele refugiate din Ucraina. În ultima săptămână se urmărește o creștere a numărului de persoane cazate la Centrul de plasament temporar Patria-Lukoil. În prezent sunt cazate 86 de persoane.

„La moment încă mai avem locuri de cazare la acest Centru. Totodată, conform planului – avem pregătite mai multe centre de plasament pentru a fi activate în caz de necesitate. Asigurăm în continuate alimentarea de 3 ori pe zi a refugiaților, la fel asistență medicală și socială.

La depozitul de la Patria-Lukoil sunt eliberate colete cu produse alimentare si igienice, hrană pentru copii nou-născuți și până la un an, alte produse pentru copii. Le mulțumim foarte mult agenților economici din municipiu și partenerilor care continua sa ne ajute cu livrări de produse la depozit spre a fi distribuite refugiaților.

Cu regret, cred că deja e inutil să mai spun în continuare, Guvernul nu a livrat și nu livrează cel puțin măcar ceva loturi de ajutoare umanitare parvenite din asistența externă. Odată cu Decizia Guvernului din 16 martie curent de a prelua de la Primărie Centrul de plasament la Moldexpo, în fapt, municipiul Chișinău și Primăria a rămas fără depozit autorizat (care era organizat de Primărie la Moldexpo). In acest context, Primăria mun. Chișinău solicită Guvernului Republicii Moldova și Centrului Unic de gestionare a crizei refugiaților din Ucraina instituirea și autorizarea depozitului municipal Chisinau de la Patria-Lukoil pentru recepționarea donațiilor și asistenței externe și de la persoanele juridice în vederea susținerii refugiaților din Ucraina”, a declarat Ceban.

Pe partea medicală CSE Chisinau prin Decizia din 29 aprilie a solicitat crearea Centrului de Criza în cadrul Primăriei Municipiului Chișinău pentru gestionarea eficientă a situației de urgență în municipiu, a fluxului de persoane refugiate din Ucraina și pentru fortificarea asistenței medicale în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice municipale. Cât privește încadrarea copiilor în instituțiile educaționale din municipiu. La ziua de astăzi sunt 608 copii în școli și 247 de copii în grădinițe.

Edilul a punctat că de la începutul crizei cu privire la refugiați, tinerii de la Centrul Municipal de Tineret Chișinău s-au implicat activ în gestionarea fluxului cât și în acordarea suportului necesar acestora.

In this article