Se CONFIRMĂ coaliția neformală Candu-Sandu-Șor! Anunțul făcut de PAS

Partidul condus de Maia Sandu se arată nemulțumit de faptul că CEC îi cere Curții de Apel să-l excludă pe Vitalie Balinschi, candidatul Șor, din cursa electorală. Despre...

Partidul condus de Maia Sandu se arată nemulțumit de faptul că CEC îi cere Curții de Apel să-l excludă pe Vitalie Balinschi, candidatul Șor, din cursa electorală. Despre aceasta deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, transmite Breaking News.

„Decizia CEC de a iniția procedura de excludere a candidatului Șor este o decizie care îi avantajează pe Dodon și PSRM. Doar Gațcan rămâne pe segmentul de stânga”, a declarat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Mai mult decât atât, deputatul PAS spune că va cere excluderea candidatului PSRM din cursa electorală.

„Vom cere CEC să acționeze în raport cu candidatul PSRM, exact așa cum a reacționat ieri în raport cu candidatul Partidului Șor. Se cunoaște foarte bine că, candidatul PSRM a prestat servicii medicale în satul Onești. Vom verifica rapoartele financiare și, dacă nu se vor regăsi acele cheltuieli, vom depune contestații la CEC”, a declarat Litvinenco.

Miercuri, CEC a decis să ceară Curții de Apel anularea înregistrării candidatului Partidul Politic „Șor”, Vitalie Balinschi, în cursa pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția 38 Hâncești, care vor avea loc în data de 15 martie 2020. CEC a stabilit în baza unei contestații depuse de președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, că formațiunea a folosit resurse financiare în scopuri electorale care nu au fost incluse în rapoartele financiare, a desfășurat agitație electorală înainte de a începe campania electorală și a recurs la coruperea alegătorilor.

 

 

In this article