SCANDALOS! Unul dintre organizatorii protestului agricultorilor a primit în ultimii ani de la stat peste 2 000 000 lei, dar a achitat impozite puțin peste un milion

Organizatorul protestelor agricultorilor, Andrei Dînga, în ultimii cinci ani a primit de la stat subvenții de peste 2 milioane 200 de mii de lei. Totodată, acesta a achitat...

Organizatorul protestelor agricultorilor, Andrei Dînga, în ultimii cinci ani a primit de la stat subvenții de peste 2 milioane 200 de mii de lei. Totodată, acesta a achitat impozite de doar un milion de lei. Informațiile ne-au fost oferite de surse din cadrul unei instituții de stat.

Astăzi Dînga, care a obținut din banii cetățenilor un venit curat de peste un milion, cheamă fermierii la proteste și cere ca statul, pe timp de criză, să-i mai dea bani.

Amintim că Andrei Dînga este liderul organizației teritoriale Ștefan Vodă al PPDA, consilier raional. Bărbatul este originar din r-nul Ștefan Vodă, de unde au şi început acțiunile de protest la 27 iulie 2020. În presă s-a mai scris despre averile lui Dînga, care deține 52 de terenuri arabile și patru depozite.

Totodată, Dînga este fondator și conducător a două întreprinderi. În proprietatea agricultorului, care cere bani de la stat, sunt cinci tractoare, valoarea cărora este de aproape 200 000 dolari SUA, echivalentul a 3,5 milioane de lei. Totodată, Dînga deține două automobile: Suzuki Vitara și Honda.

In this article