Scandal de spionaj la Jocurile Olimpice: Antrenoarea Canadei, demisă după utilizarea unei drone

Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Bev Priestman, antrenoarea selecționatei olimpice de fotbal feminin a Canadei, a fost demisă din funcție după ce a fost implicată într-un...

Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Bev Priestman, antrenoarea selecționatei olimpice de fotbal feminin a Canadei, a fost demisă din funcție după ce a fost implicată într-un scandal controversat. Decizia a venit după ce Priestman a ordonat utilizarea unei drone pentru a spiona adversarele din Noua Zeelandă.

Comitetul Olimpic Canadian a decis joi seară să o demită pe Bev Priestman din funcția de antrenor al selecționatei olimpice de fotbal a Canadei, după scandalul legat de spionajul adversarilor. În locul ei, Andy Spence, antrenorul secund, a preluat responsabilitățile echipei. Această schimbare a venit ca urmare a ordonanței controversate de utilizare a unei drone pentru a supraveghea echipa adversă din Noua Zeelandă.

Priestman nu a fost prezentă la meciul de debut al Canadei la Jocurile Olimpice, în care echipa a obținut o victorie de 2-1 împotriva Noii Zeelande.

Marți, 23 iulie, în timpul antrenamentului echipei feminine din Noua Zeelandă, jucătoarele și staff-ul au observat prezența unei drone care spiona activitățile lor. Comitetul Olimpic al Noii Zeelande a trimis o scrisoare oficială către autoritățile olimpice pentru a raporta incidentul. În urma acestuia, Joseph Lombardi, pilotul dronei, a fost reținut de poliție când drona a aterizat aproape de el.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris va avea loc vineri, 26 iulie.

sursa

In this article