Satul Bălceana, Hâncești, în scurt timp va ieși din carantină

Regimul de carantină, instituit în satul Bălceana, raionul Hânceşti, va fi ridicat în curând, deoarece situaţia epidemiologică din localitate este sub control. Declaraţia aparţine premierului Ion Chicu şi...

Regimul de carantină, instituit în satul Bălceana, raionul Hânceşti, va fi ridicat în curând, deoarece situaţia epidemiologică din localitate este sub control. Declaraţia aparţine premierului Ion Chicu şi a fost făcută astăzi, în cadrul unui briefing de presă.

Premierul a mai spus că în satul Sofia din același raion carantina a fost deja suspendată, în schimb situaţia din raioanele Ştefan Vodă şi Soroca rămâne gravă, de aceea restricţiile în aceste localități vor fi impuse în continuare.

„Astăzi au fost confirmate alte 161 de cazuri de COVID-19 în țara noastră, din 681 de probe prelevate. Numărul total de moldoveni diagnosticați cu COVID-19 a ajuns la 752. Din cele 161 de cazuri confirmate astăzi 11 sunt de import și 151 sunt cazuri locale. Doar astăzi la Soroca au fost depistate 42 de cazuri cu coronavirus, iar la Ștefan Vodă 30. În total în aceste două raioane avem 226 de persoane infectate cu COVID-19. În Chișinău sunt 264 de bolnavi de coronavirus. Tot în aceste raioane, printre infectați sunt și angajați medicali, 21 la Ștefan Vodă și 25 la Soroca”, a declarat Ion Chicu.

In this article